Monday, May 28, 2012

Sur som ett surt grönt äpple

En riktig surdag igår. Det var för varmt, för torrt, omöjligt att göra något utom i princip att vattna. Brände axlarna... Blää. Och vad hann jag med då? Sådde bönor, rensade ogräs i landen och vattnade. sur över allt ogräs i ängen. Tistlar, maskrosor och ännu mer maskrosor. Jag har inte hunnit ställa om till värme. Blir trött, seg och sur. Det är stor skillnade på 18-19 grader och 25 när det gäller trädgårdsjobb. Har upptäckt små, små snigelbebisar i landet. Det blir perfekt att sätta ut snigelplantor där och gå och skörda på kvällen. Så får bönorna förhoppningsvis vara ifred. Sniglarna är för små för att äta snigelgift men tillräckligt stora för att göra skada på små plantor.

Vad blommar just nu? Alla vårlökar har blommat över. Nu blommar jätterams, tovsippa, rödblära, förgätmigej, gullviva och de första nävorna. Ska kanske gå en fotorunda i eftermiddag? Näst på tur är daggkåpa, pioner, grekvädd, vallmo och nepeta.

Idag är det halvmulet och jag fortsätter att vattna i de rabatter som skriker efter vatten. Funderar på nya häcken (jag borde jobba) - syren eller häggmispel?

No comments: