Saturday, May 18, 2013

Försommar

Idag har jag sått färdigt. Och upptäckt myrinvasion i växthuset. Detta ska åtgärdas! Sista sådden nu är bönor, störbönor, och rosenböna. Allt i växthuset. Morot har jag förstås sått ute. Klippt gräsmattan för hand. Det känns väldigt bra att använda människokraft och inte bensin. Och den växer inte så kraftigt just nu heller, så det går lätt att klippa.

Purjon som inte alls ville ta sig under inomhusuppdrivningen har verkligen växt på sig i växthuset. Det är tydligen värme som ska till. Värme och ljus. Idag har korta rötter på dem och planterat om. Nu ska de få fortsätta växthustillvaron fram till att de är riktigt tjocka och fina.

Till nästa år så ska jag börja tidigt med aubergine och paprika och physalis. Tidigt som i februari. Mina ett år gamla physalisfrön grodde inte alls i år. Note to self är att köpa nya och så tidigt.

Som ett under har alla pionknölar som jag glömde bort att hämta ut på posten i höstas ändå överlevt. Fyra stycken som under sensommaren ska få en plats i olika rabatter. Men först vill jag säker på att de tar sig ordentligt. Blommar kommer de ändå definitivt inte göra. Men vilken livskraft det finns i dessa knölar.

Imorgon är det dags att fixa sista rabatten. Men annat ska också uppmärksammas. Försenat födelsedagskalas för Otto lär ta en del tid.

No comments: