Sunday, April 29, 2012

Vårstädning i trädgården

Nu är det vår på riktigt. Efter världens bakslag som omfattat snö som legat kvar i april, så slog vädret om för några dagar sedan. Plötsligt är det riktigt grönt. Och dags att fortsätta röja. Jag är riktigt glad över att jag hann med att rensa landen. Helgen har ägnats åt att röja i alla perennrabatter, klippa ner rosor och perenner. det blir rätt mycket material. Mycket lämpligt att bonden har planerat en majbrasa. Bara att köra iväg med skottkärran. Dessutom har jag gödslat grönsakslandet och idag sått svartrot, morot, spenat och sallad. Min purjolökssådd har inte gått bra i år. Det var vid omplanteringen det sket sig. Det var kallt och jag slarvade, så av över 40 purjo, får jag kanske 30?

Jag undrar om det är för tidigt för lök och potatis? Potatisen kan jag i alla fall förgro. Sedan har jag en hel del att omskola. Alla sommarblommorna.

Jag behöver dessutom gödsla alla perennrabatter och rensa ogräs. Imorgon ska jag gå runt och fota lite så jag har lite vårbilder från trädgården. Växthuset är fint på gång. Muren blir bra, även om det inte kommer att se ut som jag tänkte från början.

No comments: