Friday, October 10, 2008

Höströjning

Förra veckan efter frosten började jag röja. Nu är alla dahliaknölarna uppgrävda, sommarblommorna är nerfrusna och ligger på komposten. Fast sedan ska de täcka landen förstås, direktkompostering. Jag fick så bråttom att ena rabatten blev lite nödtorftigt perennplanterad. Jag kan inte se framför hur det kommer att bli och även när jag tror att jag vet hur jag vill ha det så blir det lite snett. Förmodligen för att jag aldrig riktigt har tiden eller för den delen erfarenheten.

Jag har även fått buskpionen planterad. Vid sandlådan, ett kenpigt ställe förmodligen men det får visa sig.

De få trädgårdsstunderna som varit den här veckan har jag börjat rensa kökslandet. Och hittade 2 snigeleländen plus något som jag tror var ägg. Det är de som ätit av mangolden nu på slutet. Nu är den stora frågan om jag ska låta persilan vara kvar till nästa vår, eller satsa på ny. Jag tror att bara bladpersiljan får vara kvar. Om den nu klarar det?

Det som måste göras är nu att fortsätta höststädningen, lägga på hästskit och täcka. Även i blivande perennrabatten. Och plantera pionerna. Det blir intressant att se om Festiva och Sara kommer att klara vintern, de är rätt nära döden.

No comments: